Popis
Rubínovočervený farebný odtieň, ovocná a stredne plná vôňa májových čerešní prezrádza odrodový charakter frankovky. Vyvážená chuť s primeraným obsahom kyselín, hladkými tanínmi a ovocnou koncovkou dotvára celkový prejav. Víno zrelo 10 mesiacov v nových aj starších barikových sudoch. Vychutnajte si ho pri teplote 16-18 °C k tradičnej miestnej špecialite pečenej husi s lokšami a červenou kapustou. Vinohradnícka obec Chorvátsky Grob, vinohrad Šalaperská hora. Zvyškový cukor: 3 g/L
KARPATSKÁ PERLA
Rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré v roku 1991 založili manželia Margita a Ladislav Šebovci. Dnes vinárstvo hospodári na vyše 60 hektároch viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Vína Karpatskej Perly odrážajú terroir vinohradov a jedinečné odrodové charakteristiky. Najväčší vinohrad Suchý vrch leží pri obci Svätý Martin, na ktorom sú vysadené tradičné odrody ako Pinot Gris, Pinot Noir a Sauvignon, ale aj Devín, Muškát moravský a Pálava. V modranskej vinici Noviny sa rozprestiera rodisko Veltlínskeho zeleného, nad Modrou na svahoch Malých Karpát v honoch Šajby a Kramáre dozrievajú mladé vinohrady s Rizlingom rýnskym.