Chute Malých Karpát 2017

HACAJ s.r.o.

Korene rodinnej firmy HACAJ siahajú až do prvej polovice 19. storočia. Generácie predkov sa okrem vinohradníctva zaoberajú aj výrobou sudov a lisov na hrozno. V roku 1994 začína Ján Hacaj s otcom Vladimírom a tetou Paulínou s obnovou pivničného hospodárstva a produkciou hrozna z vrátených vinohradov. V roku 2000 sa do rodinnej firmy zapája aj Vladimír Hacaj ml.

V súčasnosti pestuje firma hrozno vo vinohradoch v oblasti Pezinka, Modry a Sv. Jura.

Zameriava sa na výrobu akostných odrodových vín a vín s prívlastkom produkovaných skĺbením tradičných postupov s novými technológiami riadenej fermentácie.

Špecialitou firmy je výroba šumivých vín klasickou šampanskou technológiou druhotného kvasenia priamo vo fľaši, pričom všetky technologické operácie sú robené ručne. Ako jediná firma na Slovensku vyrába najvyššiu kategóriu šumivých vín, pestovateľské sekty.

Podstatná časť výroby šumivého vína je sústredená do vyše 300 rokov starej Vínnej pivnice HACAJ v Pezinku na Štefánikovej ul. 21, ktorá je zároveň aj centrálnym skladom na distribúciu všetkých produktov firmy.

Firma HACAJ dodáva svoje výrobky len do vybraných vinoték a gastro-zariadení priamo, alebo prostredníctvom distribútorov.

Spoločnosť HACAJ poskytuje služby cestovného ruchu v rámci vínnej turistiky v historických priestoroch vyše 300 rokov starej Vínnej pivnice HACAJ v Pezinku na Štefánikovej ul. 21. Tieto priestory slúžia okrem výroby šumivého vína aj na ochutnávky vín spojené s regionálnou gastronómiou.


Kontakt


Ponuka vín na podujatí

1. Müller-Thurgau

Typtiché
Farbabiele
Ročník2017
Zatriedenieakostné, CHOP
Zbytkový cukorsuché
Počet lístkov1
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuŠkridláky
Poznámka

2. Sauvignon

Typtiché
Farbabiele
Ročník2017
Zatriedenieakostné, CHOP
Zbytkový cukorsuché
Počet lístkov1
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuGrefty
Poznámka

3. Svätovavrinecké

Typtiché
Farbačervené
Ročník2016
Zatriedenieakostné, CHOP
Zbytkový cukorsuché
Počet lístkov1
Vinohradnícka obecSvätý Jur
Názov honuGerno - Kazáre
Poznámka

4. Sauvignon

Typtiché
Farbabiele
Ročník2016
Zatriedenieneskorý zber, CHOP
Zbytkový cukorpolosladké
Počet lístkov1
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuGrefty
Poznámka

5. Sauvignon

Typtiché
Farbabiele
Ročník2015
Zatriedeniebobuľový výber, CHOP
Zbytkový cukorsladké
Počet lístkov3
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuGrefty
Poznámka

6. Rulandské modré

Typtiché
Farbarosé
Ročník2016
Zatriedenievýber z hrozna, CHOP
Zbytkový cukorpolosladké
Počet lístkov1
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuZumberg - Urbánka
Poznámka

7. Rulandské modré

Typtiché
Farbačervené
Ročník2014
Zatriedenieneskorý zber, CHOP
Zbytkový cukorsuché
Počet lístkov1
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuZumberg - Urbánka
Poznámka

8. HACAJ sekt

Typšumivé
Farbabiele
Ročníkneročníkové
Zatriedeniesekt vinohradníckej oblasti, CHOP
Zbytkový cukorbrut
Počet lístkov1
Vinohradnícka obec
Názov honu
PoznámkaPrekvášané vo fľaši - „méthode classique“

9. HACAJ sekt

Typšumivé
Farbabiele
Ročníkneročníkové
Zatriedeniesekt vinohradníckej oblasti, CHOP
Zbytkový cukordemi sec
Počet lístkov1
Vinohradnícka obec
Názov honu
PoznámkaPrekvášané vo fľaši - „méthode classique“

10. Svätovavrinecké

Typšumivé
Farbarosé
Ročník2014
Zatriedeniesekt vinohradníckej oblasti, CHOP
Zbytkový cukorextra dry
Počet lístkov2
Vinohradnícka obecSvätý Jur
Názov honuGerno - Kazáre
PoznámkaPrekvášané vo fľaši - „méthode classique“

11. Feteasca Regala

Typšumivé
Farbabiele
Ročník2015
Zatriedeniesekt vinohradníckej oblasti, CHOP
Zbytkový cukorsuché
Počet lístkov2
Vinohradnícka obec
Názov honu
PoznámkaPesecká leánka, prekvášané vo fľaši - „méthode classique“

12. Alibernet

Typšumivé
Farbačervené
Ročník2015
Zatriedeniesekt vinohradníckej oblasti, CHOP
Zbytkový cukorsuché
Počet lístkov2
Vinohradnícka obec
Názov honu
PoznámkaPrekvášané vo fľaši - „méthode classique“

13. Chardonnay

Typšumivé
Farbabiele
Ročník2015
Zatriedeniepestovateľský sekt, CHOP
Zbytkový cukorextra brut
Počet lístkov2
Vinohradnícka obecModra
Názov honuNoviny
PoznámkaBlanc de Blancs, „méthode traditionnelle“

14. Sauvignon

Typšumivé
Farbabiele
Ročník2014
Zatriedeniepestovateľský sekt, CHOP
Zbytkový cukorbrut
Počet lístkov2
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuGrefty
Poznámka„méthode traditionnelle“

15. Rulandské modré

Typšumivé
Farbarosé
Ročník2014
Zatriedeniepestovateľský sekt, CHOP
Zbytkový cukorbrut
Počet lístkov3
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuZumberg - Urbánka
Poznámka„méthode traditionnelle“

16. Rulandské modré

Typšumivé
Farbabiele
Ročník2014
Zatriedeniepestovateľský sekt, CHOP
Zbytkový cukorbrut
Počet lístkov4
Vinohradnícka obecPezinok
Názov honuZumberg - Urbánka
PoznámkaBlanc de noirs, „méthode traditionnelle“

17. Cuvée de Prestige

Typšumivé
Farbabiele
Ročník2013
Zatriedeniepestovateľský sekt, CHOP
Zbytkový cukorbrut nature
Počet lístkov5
Vinohradnícka obec
Názov honu
Poznámka„méthode traditionnelle“

Ponuka jedál na podujatí

Zrejúci kozí syr, údený kozí syr a grilovaný kozí syr s oblohou.


Sprievodné kultúrne podujatie

Fotografie Jána Štrbu - „Krajina nad Pezinkom“

Ján Štrba,

známy slovenský fotograf a organizátor fotografických podujatí sa narodil 3. júna 1952 v Slovenskom Grobe. V roku 1971 maturoval na SPŠE v Bratislave. Od roku 1983 žije v Pezinku. Fotografických výstav sa zúčastňuje od roku 1976. Získal viacero fotografických ocenení.

V roku 2002 vydal v spolupráci s Mariánom Pauerom autorskú monografiu „Taký vzdialený deň“.

Je spoluautorom farebných knižných publikácií:

  • Pezinok Bigbeataun (P.R.D. Pezinok 2002)
  • Koncerty mladosti Pezinok ´76 -´77 (P.R.D. Pezinok 2007)
  • Pezinok 1208 – 2008 (Mesto Pezinok 2008)
  • Sv. Jur 1209 - 2009 (Dejiny písané vínom), Mesto Sv. Jur 2009

V roku 2012 vydal svoju druhú autorskú publikáciu:
Ján Štrba - Návrat (ne)strateného času (Impalex 2012)

Jeho fotografie si mohli pozrieť na skupinových a samostatných výstavách doma i v zahraničí, sú publikované vo viacerých fotografických časopisoch, knihách, na CD nosičoch, pohľadniciach, propagačných materiáloch, a pod.

  •  Ján Štrba